Voksen med diagnosen ADHD

Siden 2007 har jeg coachet med mere end 400 klienter i mere end 2000 timer. Jeg kender voksne mennesker med diagnosen godt og har set alle aspekter af de problemer, der handler om ADHD og alle de følge-effekter af at have levet et liv med problemer så omfattende, at du har fået diagnosen ADHD.

På denne side kan du læse om mit perspektiv på ADHD og den psykologiske profil, som du får af at have så mange problemer. Du kan også læse om noget af det skønne ved mennesker der får diagnosen ADHD, – og måske vigtigst:

Vi kigger på, hvad du kan gøre for at få det bedre, nemmere, lettere, – så du kan leve livet med mere selvværd, glæde og overskud.

ADHD og de mange problemer

Når du er voksen med diagnosen ADHD, så har du formentligt oplevet igen og igen gennem livet:

   • Springende opmærksomhed, som giver dig anledning til at tro, at du ikke kan koncentrere dig om noget.
   • Store mængder energi, som har virket upassende i nogle sammenhænge, og som du har prøvet
   • Negative responser fra folk omkring dig (inkl. skæld ud, mobning, afvisning, etc.), som har givet dig et dårligt selvværd.
   • At mislykkes med at følge ting til dørs og komme i mål, hvorfor du har overbevist dig selv om at det er umuligt for dig at færdiggøre noget som helst.
   • Konflikter med andre mennesker, så du har været igennem en del forhold og en del jobs. Måske er dine konflikter mest inden i dig, og måske er den mest rettet mod dig selv.

ADHD og de svære følelser

Det betyder at på et eller andet niveau har du en masse

   • Vrede / Temperament / Frustrationer / Irritationer / Selvvrede.
   • Had / Selvhad.
   • Negative overbevisninger om dig selv – og alt det du ikke kan.
   • Negativ indre dialog med voldsom selvkritik / Indre dommer.

Hvis du genkender dig selv i disse udfordringer, så har jeg hjælp til dig.

ADHD og de skønne sider

For at få diagnosen ADHD skal dine problemer have været af et sådant omfang, at du har haft massive problemer med at få dit liv (og måske dine relationer og dine jobs) til at hænge sammen. Og som sådan har de fleste med diagnosen ADHD ikke en oplevelse af noget godt ved at have diagnosen ADHD. Det er der måske heller ikke.

Der er dog noget godt ved at være mere kreativ, have mere energi, have drivkraft ind i virkeligt mange forskellige projekter (på en gang), og andre spændende ting.

For de fleste voksne er den energi og kreativitet blevet til noget dårligt, og den er forsøgt bremset og lagt låg på og gemt væk – eller måske endda gjort til noget du skammer dig over eller tror er entydigt dårligt.

Det kan være enormt sundt for dig, at genoptage kontakten med de sider af dig selv. At du vækker den kreative del af dig til live. At du finder ud af at bruge din energi på en konstruktiv måde og for den ud, så den ikke skal holde dig i bevægelse hele tiden og vågen om natten. At du får mestringsstrategier til at håndtere dit sprudlende fokus, sådan at du kan koncentrere dig om en ting af gangen – eller lære at arbejde målrettet med flere projekter på en gang på en hensigtsmæssig måde.

Når du holder op med at bruge energi på at holde dig selv tilbage, – og slipper energien løs på en kontrolleret og konstruktiv måde, så kommer du i kontakt med dig selv – dit sande selv – på en måde du ikke har været siden din tidlige barndom.

Samtidig får du et kæmpe boost på selvværdet og selvtilliden.

Muligheder for dig med diagnosen ADHD

Her er en række artikler, du kan læse om, hvordan du klarer dig bedre med diagnosen ADHD:

De første tager udgangspunkt i nogle af de kognitive metoder, som jeg underviser i på ADHD Professionel uddannelsen og som jeg bruger i ADHD Power Mind programmet, som du kan læse mere om nedenfor.

De næste tre artikler handler om andre muligheder for at ændre på tingene – nye rutiner, ændret kost og hjernetræning.

Kursus til dig med diagnosen ADHD

Jeg er i gang med at lave et kursus til dig, der er voksen med diagnosen ADHD. Det hedder ADHD Power Mind og består af en række guidede visualiseringer, der på en nem og elegant hjælper dig til at få styr på dine tanker og følelser, så du kan få styr på dit liv.

Lige nu kan du skrive dig på ventelisten til at komme i gang med det gratis ADHD Power Mind Intro kursus, så snart det er klar.

Klik her for at komme på venteliste til ADHD Power Mind Introkurset

Coaching til dig med diagnosen ADHD

Hvis du har brug for hjælp til at får styr på dine tanker og følelser, etablere nye rutiner og få styr på temperamentet, så er du velkommen til at læse mere om ADHD Coaching.

Hav en dejlig dag.

Mvh. Anders Rønnau