Om Anders Rønnau

Jeg arbejder til daglig som personlig coach og ADHD Coach. Jeg har praksis i Århus, hvor jeg coacher mandage. Derudover coacher jeg over Skype og telefon.

Jeg har arbejdet som selvstændig coach på fuld tid siden starten af 2007 og er certificeret NLP Master Coach Practitioner gennem INLPTA. Jeg er tidligere Associate Certified Coach gennem International Coach Federation og fortsat medlem.

Siden 2012 har jeg uddannet folk der arbejder professionelt med mennesker med diagnosen ADHD.

Uddannelsen hedder ADHD Professionel og er en efteruddannelse/videreuddannelse for pædagoger, socialpædagoger, lærere, beskæftigelsesvejledere, sagsbehandlere, konsulenter, familieterapeuter og andre der dagligt omgås mennesker med diagnosen ADHD.

Jeg holder foredrag og workshops om den coachende tilgang til mennesker med diagnosen ADHD. Læs om hvordan du får mig ud til foredrag om ADHD Coaching, hvis I har brug for flere værktøjer og en ny forståelse af hvordan I kan gøre noget andet og mere end I gør nu med jeres borgere/elever/…

Siden 2010 har jeg afholdt Forældrekursus ADHD for over 100 forældre. Kurserne er nu lavet om til online kurser, så du som forælder kan komme på kursus hjemmefra når det passer dig. Læs mere Forældrekursus ADHD Online.

Billede af Anders Rønnau

Mød Anders Rønnau

I videoerne nedenfor kan du se to vidt forskellige eksempler på, hvordan jeg arbejder med mennesker med diagnosen ADHD og de omkringliggende diagnoser.

Den første video er en optagelse fra en høring i Sundhedsudvalget, hvor jeg var inviteret til at tale om Alternativ Behandling af ADHD – og på grund af tidsrammen på 15 min, tiden på dagen og de tidligere oplægsholderes fokus på mineraler, vitaminer, kost, søvn og motion, – valgt at give et case eksempel fra min hverdag, hvor jeg hjalp en skøn knægt med at komme sine vredesudbrud til livs gennem en coachende samtale.

Den anden video er et remake af et oplæg som jeg gav på Psykiatridagen. Det handler om at Coaching og Kognitive Strategier ved ADHD og løber gennem en række eksempler på, hvordan jeg arbejder med og hjælper mennesker med diagnoser lave forandringer i deres indre, kognitive processer, så de får forandret deres adfærd.

FULD BIOGRAFI

Anders Rønnau havde i mange år en forestilling om at han skulle “redde verden”. Det var dette “mål”, der drev ham til at arbejde med forskning i nanoteknologi og miljøteknologi – solceller og katalysatorer – i håbet om at finde en teknologisk løsning på et af verdens mest udtalte problemer – miljøet.

Undervejs i studiet kom Anders til skade med ryggen, hvilket gjorde at han var sengeliggende i perioder. Han begyndte at arbejde koncentreret med sin egen fysiske og mentale udvikling for at få en bedre ryg.

Ved aldrig at acceptere den traditionelle lægevidenskabs bedømmelse af rygproblemerne som kroniske, fulgte en afsøgning af store dele af det alternative behandlingsfelt – alt fra healere til akupuktører og fysioterapeuter blev prøvet. Efter 6 år gav behandlingsformen Body Self Development System (BSDS) endelig de gennembrud, der idag gør at Anders har en ryg, der nu efter 9 år er stærkere, rankere og smidigere end den nogensinde har været før.

Rygproblemerne startede også en accelereret personlig udvikling, der gjorde Anders opmærksom på dels alle de mentale mønstre, som han kæmpede med, dels sammenhængen mellem sind og krop.

Med disse indsigter i eget liv, måtte Anders erkende at han ikke længere troede på, at det teknologiske “quick fix” var den rigtige løsning. Han vendte blikket indad og besluttede sig for at forfølge sin drøm om at blive ultimativt kreativ – den professionelle brainstormer.

Færdig med sin Ph.D. ved iNano på Aarhus Universitet og med en række møbler i bagagen kom Anders ind på Danmarks Designskole, hvor han startede på 4. år på linien for møbeldesign. I et tæt samarbejde med to medstuderende (FurnID) og møbelproducenten Fritz Hansen er Anders og FurnID kommet i prominent selskab med et bord til Piet Heins og Arne Jacobsens bordserie, hvor bl.a. Superellipsen hører med. Bordet U-nite kan findes i butikker, der fører Fritz Hansens møbler. I marts 2010 har Anders og FurnID vundet den prestigiøse Red Dot Award for bordet Melt, der produceres af Fredericia Furniture.

Afgangprojektet var dog ikke et møbel, men et eksempel på hvordan designeren kan virke som professionel brainstormer og hjælpe andre til at blive mere kreative, samtidig med at de tager slutbrugeren af deres produkter ind som konkret inspirationsmateriale i produktudviklingen. Siden afgangen fra Danmarks Designskole har Anders virket som konsulent i nogle af Danmarks mest prominente design- og arkitektvirksomheder, hvor han har bl.a. har undervist i kreativitet og faciliteret en lang række workshops med fokus på brugerinddragelse, brugercentreret design, innovation og struktur i den kreative proces.

Mødet med de utroligt effektive NLP teknikker og værktøjer, var et vendepunkt for Anders Rønnau. Her var simple og lettilgængelige værktøjer og metoder, der kunne hjælpe til at forandre de problemer og mønstre, som vi alle går og bakser med. Siden uddannelsen som NLP Coach Practitioner og sidenhen som NLP Master Coach Practitioner har Anders coachet et utal af klienter i de forskellige emner, der er beskrevet på disse sider, ligesom en række teams og små virksomheder har været igennem Anders’ kyndige forandringsprocesser.

I 2007 mødte Anders ADHD første gang i form af en 40-årig mand, der gerne ville have hjælp på næsten alle områder i sit liv. Det blev et 6 måneder langt intenst forløb, hvor Anders coachede gratis for at forstå ADHD og de mekanismer der driver den uhensigtsmæssige adfærd, den uhensigtsmæssige forståelse af tid og meget andet omkring diagnosen ADHD.

Det blev en spændende rejse ind i problemerne og løsningerne hos mennesker med ofte meget svære problemer og liv med mange udfordringer, – hvor der i det traditionelle system tlibydes ganske få løsninger.

Dem satte Anders ud for at finde.

Gennem årene har han hjulpet utallige mennesker med at få styr på dagligdage, få overblik over tiden/opgaverne, få bedre hukommelse, mindre vrede og frustration, og så videre. Perfektionisme, overspringshandlinger, negative tanker og andet er lagt i graven og forandret til støttende og positive tanker og følelser.

Med sin egen coaching er Anders nu selv kommet ud over at skulle “redde verden” – og har lagt den mentale strategi om, så hans mål og drive nu kommer fra hans personlige vision: At inspirere til positiv forandring.

Anders er 41 år.

Læs mere om hvad Anders’ klienter har fået ud af ADHD Coaching.