Bliv tryg med gratis online backup af din computer og digitale fotos

Skærmtekst med ordet Oops pga. manglende backupVi gemmer efterhånden enormt mange ting på vores computere. Det kan være billeder, mails, spil, apps til diverse digitale hjælpemidler, og selvfølgelig bare masser af dokumenter og downloads. Og det er de færreste der har en ordentlig backup løsning, som sikrer at alt er gemt og alt er sikkert. Har du?

Hvordan gemmer I de digitale familiebilleder hjemme hos jer?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt de er sikre eller du ved at de nok kun ligger på en enkelt harddisk eller måske også brændt på en cd-rom sidst år engang, – så er hér gode, nemme råd til hvordan du får backet det hele op en gang for alle – også alle de fremtidige fotos!

Så slipper du nemlig for at tænke mere på det. ;)

To lette løsninger
Der findes selvfølgelig masser af fantastiske og spændende løsninger og man kunne bruge dage eller uger på at researche på dem. Det er der ingen grund til. Jeg har læst og lyttet og i den seneste tid afprøvet to at løsningerne, som jeg faktisk begge bruger idag.

Indtil udgangen af 2010 havde jeg i en årrække brugt danske backup112 som online backup service. Det var dyrt, og det er det stadig. Jeg gav næste 4000,-/år for at få backet noget det ligner 4 GB data op. Deres billigste løsning.

Da regningen skulle betales, tænkte jeg at når nu det alligevel er online, så behøver det jo ikke være et dansk firma, så jeg gik på opdagelse, og fandt i første omgang Dropbox og senere Sugarsync.

Dropbox logo
Dropbox
Dropbox er helt vanvittigt elegant. Det er et lille program som du henter ned på din computer (PC/Mac), hvorved du får endnu et underbibliotek i din “Dokumenter” folder på computeren. Skærmbillede med Dropbox backupDen hedder “My Dropbox”. Alt hvad du lægger i denne folder bliver med det samme kopieret til en server på nettet, så du er sikker på at det ligger sikkert og godt derude et sted. Du kan naturligvis tilgå dine filer via hjemmesiden, så hvis din computer bliver stjålet eller huset brænder ned, så kan du bare logge på og finde filerne. Den gemmer dem endda som ekstra sikkerhed, hvis du skulle finde på at slette dem, – så kan stadig finde dem frem igen.
Som absolut vindende punkt for Dropbox er at man kan dele sine underbiblioteker med sine venner/familie/kolleger. Min Dropbox idag består af ting jeg deler mellem mine to arbejdscomputere, ting jeg deler med Huset 111C hvor jeg har mit kontor, ting jeg deler med min kone, og så ting som jeg deler med min iPhone og iPad. På den måde har jeg alt samlet et sted, og min kone slipper for at se på alt mit arbejde og mine kolleger kan ikke se familiebillederne. Det er ganske enkelt og det er superlet at sætte op.
Den eneste svaghed ved Dropbox er at den kun kan lave backup af det, der ligger i “My Dropbox” folderen. Den er der til gengæld et link til i nederste højre hjørne på din PC.Skærmbillede med Dropbox backup
Dropbox har sørget for at sætte nogle gode informative videoer ind på hjemmesiden, så det bliver let for dig at finde rundt og få det installeret. Hos Dropbox får du automatisk 2 GB gratis lagring bare ved at oprette en konto, så de fleste kan lave en backup af det seneste års familiefotos uden at skulle have penge op af lommen til mere plads. Når man beslutter sig for at udvide er det stadig til en rimelig pris.
Få Dropbox gratis hér.

Sugarsync
Sugarsync logoSugarsync er lidt mere som en traditionel backup funktion. Download et lille program til din computer (PC/Mac) og udvælg hvilke mapper du vil have backup af. Så klarer den selv resten. Det gør for eksempel at den er bedre velegnet end Dropbox, hvis man som mig gerne vil have backup af min Outlook mailfil, hvor al min korrespondance med klienter og kollegaer ligger. Det var mit primære argument for at vælge den, og jeg er superglad for Sugarsync.
Som ekstra bonus giver Sugarsync mulighed for at du kan dele mapper med venner/kolleger med et enkelt højreklik, der giver dig et link som du kan sende til folk. Så får de også adgang til den mappe du deler med dem. Fuld kontrol.
Det vildeste, som Sugarsync næsten er alene om at kunne, er dog at du kan uploade al din musik til Sugarsync, og så kan du afspille den fra alle computere og fra din iPhone og hvad har du. Det er de næsten alene om at kunne, og jeg bruger ikke den feature til noget.
Hos Sugarsync får du automatisk 4 GB gratis lagring bare ved at oprette en konto. Det er ret vildt. Hvis du oven i købet bruger mit link nedenfor, så får du (og jeg;) ekstra 500MB oven i hatten kvit og frit.
Få Sugarsync gratis hér.

Hvad er så bedst?
De er gode til hver sin ting.
Hvis du bare vil have en kopi af familiebillederne liggende i sikkerhed et sted derude, så er Sugarsync let.
Hvis du vil kunne have adgang til dem på flere computere i hjemmet, så er Dropbox mest elegant.

Min kone og jeg har en masse fælles dokumenter liggende i vores fælles Dropbox. Jeg har en konto og har oprettet en mappe. Min kone har en konto, og jeg har delt mappen med hende. Vi kan derfor begge tilgå alle de fælles dokumenter og de ligger altid på begge computere. Vi behøver ikke længere sende mails med vedhæftninger – det ligger i Dropbox.

Sugarsync giver mig en ro ift. at vide at mine mails er velbevarede derude et sted.

Få Dropbox gratis hér.
Få Sugarsync gratis hér.

Og hav en dejlig tryg sommerdag. ;)

Mvh. Anders.

10 replies
 1. Peter
  Peter says:

  Jeg har godt nok aldrig hørt om SugarSync. Bruger selv Onlime, hvilket fungerer rigtig godt – det er også billigere end dropbox!

  Svar
 2. Flemming
  Flemming says:

  Jeg har hente sugarSync og er super tilfreds. skull formatere min com. så lavede en backup af det vigtige på min com. Formatterede den og hentede min filer ned igen. det virker nemt, hurtigt og sikkert.

  Mange tak Anders

  Svar
 3. Gustav
  Gustav says:

  Jepper du har helt ret, dropbox og sugarsync er begge fantastiske programmer, men jeg undre mig lidt over hvorfor du skriver at sugarsync ikke er så godt som Dropbox når man skal dele filer mellem computere.
  Så vidt jeg husker kan sugarsync da gøre fuldstændig det samme som Dropbox?

  Hilsen
  BackupBlog.dk

  Svar
  • Anders Rønnau
   Anders Rønnau says:

   Hej Gustav
   Du kan meget vel have ret dér. Jeg kom først til Dropbox, så det er helt sikkert den jeg har sat mig mest ind i. Jeg ved at du med SugarSync kan give andre online adgang til filer eller mapper, og det kan meget vel være at SugarSync også kan sættes op til at dele mapper ind i selve mappestrukturen, som det er tilfældet med Dropbox.
   Mvh. Anders.

   Svar
 4. Lasse
  Lasse says:

  Som Lars også er inde på, så er de nævnte jo reelt set ikke BACKUP. Hvis man nu ved en fejl kommer til at slette eller overskrive en fil, så skynder de sig jo at synkronisere fejlen også!!

  Selv har jeg være forbi moxy.com (som dog er blevet for dyre nu) og er pt ved at afprøve crashplan. Crashplan har den fordel at man kan have sin backup hos en ven / en anden maskine ( gratis ) eller på deres server mod betaling …

  Lasse

  Svar
  • Anders Rønnau
   Anders Rønnau says:

   Hej Lasse
   Du har helt ret. Dropbox gemmer heldigvis slettede filer i en lang periode. Det var min kone og jeg glade for, da hendes manglende VPN forbindelse en dag slettede alle vores fælles data og synkroniserede med Dropboxen. Det tog ganske få minutter at reetablere til normalen igen. Det lyder i øvrigt meget smart med Crashplan, hvis man alligevel har et domæne stående hvor der er plads til data. Det vil jeg skrive mig bag øret.
   Mvh. Anders.

   Svar
 5. Lars Lottrup
  Lars Lottrup says:

  Dropbbox er super, til hvis man lige skal dele små filer med andre, og man kan dele med mange.

  Ang. back up online, så har jeg prøvet en del forskelliget, og den jeg er blevet gladest for er Keepit.com
  Det fede ved det sted er at du har ubegrænset plads for kun 39.- om måneden.

  jeg tager mange digitale billeder, så pladsen er vigtig for mig, og 5 GB kan jeg fylde på bare en dag.

  Mvh
  Lars

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.