Den komplette liste over psykiatere med forstand på diagnosen ADHD

Skrevet af Anders Rønnau den 11. juni, 2009

Dette er den hidtil mest komplette liste over de psykiatere i Danmark, der har en særlig forståelse for eller indsigt i diagnosen ADHD.

Klik her for at få mit nyhedsbrev

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om, hvordan du kan finde en psykiater i din kommune. Ad den vej kan du finde alle de psykiatere, der er til rådighed i din kommune og omegn, og det er jo ikke det samme som at psykiateren har forstand på diagnosen ADHD.

Igennem mit arbejde som ADHD Coach ser jeg mange klienter, der har været igennem udredning og enten har fået diagnosen ADHD eller selv oplever at de har den samme slags problemer, og derfor gerne vil have hjælp til at komme over dem.

Jeg hører under samtalerne også anbefalinger af gode psykiatere, psykiatere der forstår at lytte og at møde folk der har det svært. Og psykiatere der kan finde ud af at tage dig som klient seriøst, behandle dig professionelt, – og vigtigst af alt – forholde sig til eventuel medicinering på en konstruktiv måde, der tager højde for dig som menneske og individ.

Klik her for at få mit nyhedsbrev

I kommentarerne nedenfor må du meget gerne anbefale yderligere psykiatere, hvis du har flere, der burde være på listen.

Nu er det sådan, at når jeg skriver en liste her, så vil der være folk derude, der har haft gode og dårlige oplevelser med de forskellige psykiatere. Kommentarerne er ikke til kritik af den enkelte psykiater. Hvis du har haft en dårlig oplevelse med en psykiater, og vil anbefale mig at tage vedkommende af listen igen, så send mig en mail, og så vil jeg løbende revidere listen efter hvad folks input er.

Listen, som jeg indtil videre har samlet, er som følger:
(listet geografisk med start i Nordjylland og slut i København)

Hans Henrik Wernlund, Hjørring

Bjarne Nielsen, Ålborg

Tina Heltborg Jacobsen, Skørping

Armand Felix, Haderup/Viborg

Torben Arngrim, Århus

Mogens Brødsgaard, Århus

Ulla Lægaard, Horsens

Christen Bang-Madsen, Horsens

Helle Lisle, Fredericia

Tomas Toft, Odense

Ole Bjørn Skausig, Kalundborg

Ingrid Sindø, Sorø

Boris Velander, Nykøbing Falster

Ane-Marie Erenbjerg, Holbæk

Henrik Veimer Jensen, Roskilde

Jette LaBianca, Lyngby

Anne-Mette Bruun Svendsen, Lyngby

Eline Levin, Lyngby

Ejnar Bundgaard Larsen, Søborg

Søren Hertz, Hillerød

Kirsten Behnke, Frederiksberg

Marianne Breds Geoffroy, Frederiksberg

Mogens Undén, Frederiksberg

Klaus Martiny, Frederiksberg

Staffan Røijen, Vesterbro, København

Listen er formentlig ikke komplet, så send mig en mail, hvis du har haft en god oplevelse og fået god hjælp hos en psykiater, der ved noget om diagnosen ADHD.

Du kan også overveje om du har brug for en ADHD Coach til at hjælpe dig med dine eller dit barns problemer. Du kan finde listen over ADHD Coaches i Danmark her.

Og så kan du klikke her for at få mit nyhedsbrev

Mvh. Anders Rønnau
www.adhd-coach.com

Vil du have mere viden om ADHD?
Få nyheder og artikler i din indbakke
Skriv dig op og få alle de bedste artikler, tilbud og nyheder fra Alt Om ADHD
Gå til forsiden af Alt Om ADHD og få det store overblik.
Hvis du vil have fremtidige indlæg sendt til din indbakke, så klik hér og få Alt Om ADHD på mail.
 • Charlotte M Larsen

  Jeg vil gerne anbefale Niels Jørgen Boesen i Odense. Han er kompetent og faglig dygtig. Han underligger sige på ingen måde “systemet”. Han har empati for det enkelte menneske og hjælper forældrene og det unge menneske, med det der er ham muligt.

  • http://www.adhd-coach.com Anders Rønnau

   Hej Charlotte
   Tak igen. Jeg har Niels Jørgen på min bruttoliste, så han kommer med i næste opdatering af listen ovenfor.
   Mvh. Anders.

 • ann

  Jeg vil også sige god for niels jørgen, min søn har gået hos ham de sidste 3 år, han er super dygtig. Det tog ham også kun et mødeed familien før han også kunne fortælle jeg også havde Adhd, så faldt mine brikker endelig på plads.. min søn har haft meget glæde af ham, han har også hjulpet med at få kommunen til at forstå min søn ikke kun havde Adhd men også brug for hjælp..
  Ann

 • linda Højlund

  Hej jeg vil også sige rigtig god for Niels jørgen Boesen . Jeg har 3 børn der går ved ham og jeg vil sige efter de er kommet i behandling er de virklig blevet dygtig i skolen… Nu kan de tænke klart og de har fået helt ro i deres hoveder …
  Det er bare så dejligt…
  Venlig hilsen
  Linda Højlund

 • Charlotte Pedersen

  Jeg vil også gerne tilslutte mig Niels Jørgen Boesen. Vi kommer jævnligt med vores søn, som udover sin ADHD og slogs med OCD (tvangstanker og handlinger), samt mentalretardering. Han har virkelig hjulpet vores lille familie på rette spor, så vores søn har en tålelig hverdag, og brænder det på, så ved vi hvor vi kan hente hjælp

 • Linda Bramson

  Jeg kan varmt anbefale Niels Jørgen Boesen. Han er yderst faglig kompetent og derudover er han meget empatisk. Niels Jørgen har behandlet vores søn gennem mange år for sin ADHD og OCD. Niels Jørgen kunne det, som INGEN andre kunne, nemlig på 1 eller 2 konsultationer, at konstatere at at David havde ADHD. David er en solstrålehistorie i sig selv, er student, flyttet hjemmefra og skal igang med en videregående uddannelse:-)

 • Maria Sønder

  Hej, kan se flere der nævner Niels Jørgen Boesen, men kan ikke se ham på listen. Hvor i landet holder han til? Jeg har hårdt brug for hjælp til min datter på 7 og bor på vestsjælland,.. maria

 • Charlotte Pedersen

  Hej Maria
  Niels Jørgen Boesen holder til i Odense, så der er desværre nok lidt langt for jer..
  Håber at du finder den fornødne hjælp..

 • Per Pedersen

  Hej Maria

  Når du kommer fra Vestsjælland er der en i Næstved der hedder Finn Almbjerg.

 • Maria Sønder

  tak for det, ham kigger jeg efter..

 • Anne Mette – Kalundborg

  Inger Morsing Kalundborg.

  En super populær og dygtig psykolog mht voksen-adhd

 • Rikke

  Hej :)
  Nogle der har hørt om Lars Peter Hansen i Frederikshavn,godt eller dårligt ?

 • Heidi Møller

  Hej Rikke. Jeg har gået ved ham og skiftede… Jeg brød mig ikke om ham. Jeg kunne stort set diagnosere selv og så gav han bare medicin efter det. Jeg følte slet ikke han tjekkede efter og dannede hans egen professionelle mening. Men kan jo være han er bedre for andre. Men det er ihvertfald min mening om ham.

 • Rikke

  Hej Heidi og alle andre
  Tak for svaret.
  Jeg har I dag været hos Jørn Pedersen og Jørn Iversen i Aalborg, der skete det sammen, Jeg diagnosere mig selv og skal begynde på medicin når jeg har fået taget blod prøver…. Ja det helt forkert?? Er der noget alternativet til adhd… Jeg skal vis begynde på
  Concerta er der nogle der har erfaringer med det? Jeg er en smule bange for medicin og har aldrig tage noget før.. men vil også gerne have mere ro og klarhed inden i.
  Tak for jeres meninger det betyder meget at læse.

 • Lotte Molbech

  Du skrev for efterhånden læge siden, at du ville sætte de psykiatere på listen, der blev anbefalet på siden. Jeg kan se, at det endnu ikke er gjort. Hvornår sker det?

 • Emil

  søger en psykiater med forstand på voksen adhd i kbh området. kan se at der er flere at vælge imellem, så mit spørgsmål går egentlig bare på om der er nogen af dem der er der er at foretrækker når det man ikke er barn, men voksen? på forhånd tak. mvh Emil

 • Malene Sieker

  Hej Emil

  Jeg har fået konstateret adhd for nylig som voksen hos psykiater Klavs Nicholson i hvidover han har en hjemmeside på nettet hvor han har skrevet en e-bog om voksne med adhd, under punktet artikler prøv at læse den. ham kan jeg varmt anbefale.

  mvh Malene

 • Conny B. Nygaard

  Det er også Niels Jørgen Boesen, der har diagnostiseret vores søn, dels med ADHD, PTSD og deprssion. Vores søn har yddermere haft en psykose og har OCD-træk. Niels Jørgen ligger sig virkelig i selen for at finde en medicin som kan stabilisere, selv om det kan være meget komplekst med blanding af forskellige diagnoser. Det er vores klare opfattelse, at Niels Jørgen er indlevende og han har været en stor støtte, både for vores søn og for os forældre. Vi har erfaret at han strækker sig meget for at hjælpe.
  Mvh. Conny og Tom Nygaard

 • Pia Kleis

  Jeg vil bare sige at Staffan Røijen i København er en pragtfuld mand, min søn går der. Han er børnepsykiater og tager desværre ikke voksne ind.

  Selv går jeg i Lyngby hos Jeanne Molin/Jette LaBianca og der er jeg glad for at komme.

 • Anne Mette

  Har også gået hos Lars Peter Hansen og er skiftet til Arne Mejlhede

  • Sandra Sørensen

   Hej anne Mette, må jeg høre hvorfor du er stoppet hos Lars Peter Hansen? Min læge har anbefalet ham og Astrid Lykken (Nykøbing Mors) men jeg ved ikke hvilken jeg ska vælge.

 • lone

  Lone Hansen
  Hej, jeg har fået anbefalet Niels Jørgen Boesen, men vi prøve at ringe idet min søn er voksen nu og ny-dianosticeret ADHD’er. Hans problem er at han aldrig kan få fat i hans psykiater indenfor kommunen så nu hjælper jeg ham med at finde en anden. Håber at Niels jørgen Boesen kan hjælp os.

  • http://www.adhd-coach.com Anders Rønnau

   Hej Lone
   Det håber jeg også. ;)
   Mvh. Anders.

 • Gitte Vibholm

  Mit barnenarn på 11 år har det rigtig svært og da hendes faf, min søn, har ADHD, har jeg en mistanke om, at det er det samme hun har. Hun har bopl i København og hendes far er nu flyttet til Karlslunde. Er der nogen der kan anbefale en GOD børnepsykiater og koster det penge, hvis det er uden for bopælskommunen ?

  • http://www.adhd-coach.com Anders Rønnau

   Hej Gitte
   Jeg tror at der er frit valg på alle hylder, så du kan vælge din psykiater alle steder. Og det kan være, at jeg tager fejl…
   Mvh. Anders

 • Elsebeth

  Din liste er altså ikke helt komplet.. Ja du har Ole Bjørn Skausig på, men hans kone Inger Morsing er altså også Psykiater med ret så meget forstand på ADHD. Jeg har gået hos hende i snart 5 år nu og har været og er stadig meget tilfreds.

 • Jeanette Jakobsen

  Er der nogen som kender Per Bøggild i Holbæk

 • Ditte Clemmesen

  Jeg har brugt Anette Egander Grøn – hun er privat praktiserende og dermed ikke en del af sygesikringen, men hun er dygtig. Hun driver både praksis i Hobro, Skagen og Aarhus.
  Vi undersøgte først om jeg havde ting i min fortid, der kunne give mig ADHD lignende adfærd, inden vi kom til konklusionen, at jeg havde ADHD. Jeg synes det var meget betryggende, at vi kiggede på hele billedet og ikke kun på noget af mig

  Tilgengæld har jeg hørt mange sige og talt med mange, der ikke har fået særlig god behandling af Mogens Brødsgaard i Århus. Det går får stærkt og hvis medicinen ikke virker inden for en uge, så skifter han præparat.

 • Palle

  Er der nogen som kender Psykiater i Nordsjælland som arbejder med voksne med ADHD. Det er via sundheds forsikringen så privat praksis er også velkomne.

 • Peter Friedberg

  Hej Palle,

  Jeg ved at Klaus Damgaard Jacobsen i Fredensborg har ca. 10 ugers ventetid, hvilket er mindre end de fleste andre. Se evt. http://fredensborg.lokalavisen.dk/fredensborg-faar-ny-psykiater-/20111230/artikler/701039855/1042
  Du skal have en henvisning fra egen læge hvis du vil til ham
  Gode jule hilsner
  Peter Friedberg

 • Pia

  Til voksne med ADHD (og her specielt kvinder m. det man tidligere kaldte ADD) kan jeg anbefale Marianne Breds Geoffroy. Hun er rent fagligt yderst kompetent på området og virker til at være up to date med nyeste forskning og viden ovre i det store udland. Hun er grundig i sin vurdering og så er hun skarpere end de fleste. Det gode er også at hun er specialist i kognitiv adfærdsterapi, så man er i gode hænder under samtalerne. Desuden er hun behagelig og man føler sig forstået. Og så har hun også med angst, depression, ocd at gøre, som mange gange følger med ADHD dianogsen. Desværre er hun ikke i sygesikringen, men efter at have skiftet til sikringsgruppe to med refusion, kan beløbet bedre sluges. Tror det er vigtigt med en god oplevelse første gang man henvender sig til en psykiater. Så da jeg fik en henvisning fra min læge, og der var 2 års ventetid på de mest kompetente inderfor sygesikringen, valgte jeg at investere pengene privat. Kan ikke vente to år… livet er for kort.

 • Mette

  Jeg søger en børnepsykiater til min 16-årige datter, i Københavnsområdet/Nordsjælland.

 • Linda

  BRUG ALDRIG BORIS VELANDER I NYKØBING F.
  kan ikke se Klaus Nicolasson i Hvodovre/Rødovre for han er kanon!

  • Mette_73

   Hvorfor ikke ?
   Har selv gået hos ham, og har ikke oplevet det som så slemt, at det er nødt til at understreges med store bogstaver. Har ikke følt at jeg har fået den store hjælp, men tror også det handler om at have den rette kemi, imellem patient/behandler.

 • Vicky

  Går lige ud over forældre behovet. Kunne det ikke være en idé, at lave en ressource/kursus pakke til lærere på folkeskoler, friskoler og privatskoler, så deres kompetencer kan opskaleres :)

 • Mirakel-VIP

  Violetta Rossen på Horsens ambulatorium for ADHD og psyk. lidelser. En meget empatisk læge, som vi har været utrolig glade for at møde ifb med udredning af voksen ADHD.

 • Angelique Jørgensen

  Har du ikke glemt Psykiater Mie Bonde – hun er meget anerkendt for sin ekspertise i netop ADHD. Hun har udredt mit barn og jeg kan kun anbefale hende. Hendes privat Klinik hedder Mica Salis, hvor der er også er en psykolog og specielsygeplejerske ansat – et kanongodt team :-)

 • Tina

  Blot en tilføjelse til det med Klavs Nicholson. Min ex-kæreste fik at vide at sex og adhd ikke havde noget med hinanden at gøre. Men hvordan kan en psykiater der siger han har forstand på adhd sige dette? Uopmærksomhed og utålmodighed kan også spille ind i sexlivet, ikke kun i arbejdslivet eller skolen. Og det er der skrevet bøger om. Se fx. Gina Pera: Is it you, is it me or is it adult adhd?”.

 • Anja Hende

  Navigatio, v. Hans Kastbjerg, hanskastbjerg@me.com