Fiskeolie piller mod ADHD

Guide om fiskeolie til mennesker med diagnosen ADHD

Der er så megen snak om fiskeolie i forhold til ADHD, så jeg tænkte at jeg her vil samle noget af den viden, jeg har samlet om emnet – og holde det op imod mine egne erfaringer. Til sidst kommer jeg med et konkret forslag til dig der enten har diagnosen ADHD eller har børn med diagnosen ADHD.

Forskningen siger
På ADHD konferencen i september fortalte den svenske forsker Christoffer Gillberg, at i de forsøg han kendte til eller selv havde stået for, så man en klar effekt på omkring 50% af alle de børn, der fik en daglig dosis fiskeolie. Den anden halvdel har ingen effekt.

Det betyder altså at hvert andet barn med diagnosen ADHD, får det markant bedre når det bliver givet fiskeolie dagligt!

Hos den gruppe, hvor der var effekt, indtræder effekten fra mellem et par dage til op til seks uger efter de begynder at indtage fiskeolie hver dag.

Masser af gode eksempler
Da jeg begyndte at arbejde med mennesker med diagnosen ADHD, læste jeg utallige eksempler på forældre og voksne, der fortalte om den forandring, de havde oplevet hos deres børn eller hos dem selv, når der kom fiskeolie på bordet i hjemmet.

Det gjaldt både mennesker med diagnosen ADHD og mennesker med andre problemstillinger som læsevanskeligheder, motoriske udfordringer og andet. Siden har en række af mine klienter haft rigtigt gode oplevelser med effekten af fiskeolie.

Inspireret af de mange eksempler, begyndte jeg for et par år siden at forsøge mig frem med forskellige olier for at finde ud af, dels om det har en effekt på mig, dels om hvilken olie der er bedst for mig.

Her vil jeg beskrive nogle af mine tanker omkring fiskeolie, og give nogle forslag til, hvordan du og din familie kan få glæde af fiskeolie.

Hvad skal jeg med fiskeolie?
Der er lavet tusindvis af studier, der konkluderer at fiskeolie er sundt for os. Det er dokumenteret, at alle mennesker helt generelt med fordel kunne indtage fiskeolie hver eneste dag i hele deres liv.

Olie indgår som en af byggeklodserne i den menneskelige hjerne, og der skal hele tiden tilføres mere olie.

Du kan tænke på hjernen som en motor. Den skal være godt olieret de rigtige steder, og så skal der hele tiden tilføres mere olie, for at motoren fungeres optimalt. Hvis der ikke er olie, så bliver motoren overophedet, fungerer dårligt, for til sidst at brænde sammen.

På samme måde er det med hjernen. Den skal have olie, og den skal have den rigtige slags olie.

Fritureolie, smør, fedt fra dyr og lignende olier er de forkerte olier for hjernen. Det svarer til at komme knallertbenzin på en BMW. Det giver bare en rigtigt dårlig forbrænding og motoren kan ikke yde det optimale.

Dårlige olier giver hjernen dårlige forhold til at udvikle sig.

Det burde jo som sådan være motivation nok til at indtage store mængder fiskeolie.

Hvad gør jeg nu?
Min forslag til dig – uanset om du selv har diagnosen ADHD eller om du har et eller flere børn med diagnosen ADHD, er at prøve det af. Det er godt for alle – og det virker ekstra godt for halvdelen af dem med diagnosen ADHD!

Der er altså ca. lige så stor sandsynlighed for at olie er effektivt, som at medicin virker. Og så vil det da være federe at give sit barn noget, der er sundt og naturligt – lige fra naturen.

Jeg vil derfor invitere dig til at overveje at købe en omgang fiskeolie. Prøv det af i en periode på seks uger. Find ud af med dig selv og folk omkring dig, om hvorvidt olien har haft en effekt på dig og ungerne.

Hvis den ikke har det, så har det været endnu et godt forsøg på at få det bedre, og komme godt igennem livet.

Hvis den har det, så fortsæt!

Hvis olien vitterligt virker, så er det en helt fantastisk let måde, at give sig selv og børnene mulighed for at få det bedre.

Det er ikke billigt, men set i forhold til at kunne hjælpe dig selv eller dine børn til et bedre liv, så er det måske alligevel værd at overveje.

OK, hvilken fiskeolie skal jeg så vælge?
Der er mange forskellige slags fiskeolie – forskellige producenter, forskellige fisk, forskellige forhold mellem de forskellige olier, osv. Det er ikke helt til at holde rede i, hvad der er sundest.

I den alternative sundhedsverden har jeg hørt en helt overvældende begejstring for Udo’s Choice og Livets olie. De har begge en lang række olier, der skulle være helt fantastiske. Jeg har prøvet dem begge i perioder på mere end en måned, og har aldrig nået at vende mig til smagen, der er ret kraftig. Jeg har en veninde, hvis barn nyder smagen af Livets olie, så det er nok i høj grad et spørgsmål om tilvending og vane.

På fiskeoliesiden har vi bl.a. Pikasol, Eskimo-3 og Eye Q. De minder meget om hinanden i sammensætning, og jeg kan ikke på olie-indholdet give anbefalinger. Til gengæld har firmaerne bag Pikasol og Eye Q tilsyneladende meget forskellige holdninger til alt det andet, der kommer i produkterne.

På den nyligt overståede ADHD konference havde Pikasol en stand, hvor man kunne få smagsprøver på deres tyggekapsler til børn og voksne. Dem tog jeg selvfølgelig et par stykker af. De har en fuldstændig overdreven sød smag, der var så voldsom at jeg var lige ved at spytte det hele ud igen. Men jeg var ret opsat på at smage på varen, og prøve at tygge kapslerne, så jeg kunne forholde mig til om det var noget for mig.

Det var det ikke.

Kapslerne var gummiagtige og lidt irriterende, fordi effekten faktisk blev at jeg havde olien i munden i længere tid, end hvis jeg havde taget olien ind i munden direkte og koncentreret mig om at synke den og rense munden igen. Det ville sikkert ændre sig med lidt træning, men når nu kapslerne er dyrere, så ser jeg ingen pointe i at købe dem. Med mindre selvfølgelig at ungerne nægter at tage den flydende vare ind uden at den er pakket ind.

Dertil kommer at der i kapslerne er de kunstige sødestoffer Sucralose og Saccharin Natrium. Der er rigeligt med dokumentation for at kunstige sødestoffer omdannes til alt muligt skidt i kroppen (læs eks. her). Samtidig har forskning vist at sødestoffer kan give anledning til overvægt og fedme.

Jeg er en stor tilhænger af, at komme så få “fremmede” ting i min krop som muligt. Kunstige sødestoffer, kunstige farvestoffer, konserveringsmidler og andet skidt undgår jeg derfor så vidt muligt.

Så kapslerne fra Pikasol er røget ud igen.

Og jeg holder mig til Eye Q, der både smager godt og er til at betale sig fra.

Eye Q kommer med forskellige smagstoffer, hvis man vælger kapsler til børnene. Som mikstur (væske) kommer det med en citrus-smag, der har været let for mig at vænne mig til.

Jeg vil derfor til enhver tid anbefale Eye Q som en god fiskeolie til mennesker med diagnosen ADHD.

Hvordan får vi olien drukket?
Det kan godt lyde sådan lidt ulækkert at forestille sig at få olie ind i munden, hvis man tænker på olivenolie eller motorolie. Og hvis man så fejlagtigt tror at fiskeolie smager af fisk, så bliver det da først rigtigt ulækkert!

Heldigvis har moderne fiskeolier en mindre olieagtig konsistens end andre madolier, og så smager de de faktisk godt. Og hvis man stadig ikke kan lide dem eller konsistensen, så er der også en vej igennem det.

Vores trick derhjemme er at have et lille glas med appelsinjuice – bare en deciliter per person. Når man tager olien ind i munden, sluger den, og lige skyller efter med appelsinjuice, så forsvinder smagen af olie og fornemmelse af olien i munden fuldstændigt. Smart!

Når man har gjort det et stykke tid, så bliver det en helt naturlig del af rutinen. Jeg startede i sin tid på Udo’s Choice, så for mig var det let og en fornøjelse af få Eye Q istedet. Min kæreste havde det svært med at komme igang den første måneds tid, og nu kan hun sågar komme til at glemme at skylle efter med juicen.

Hvordan får jeg fat i Eye Q?
Eye Q kan købes direkte fra producenten Equazen, der gladeligt sender olien fra England. Dem kan du finde her. Lige nu er der store tilbud på at købe olien direkte fra forhandleren.

Reklame for Eye Q FiskeolieHvis du hellere vil købe din Eye Q fiskeolie i Danmark, så er Med24.dk et godt sted. De har også rigtigt gode tilbud lige for tiden, og så kan man spare mange penge over tid, ved at blive medlem hos dem.

Jeg håber, at denne gennemgang har givet dig lidt mere perspektiv på hele debatten om hvad du kan få ud af at indtage fiskeolie, og at du måske endda har fået lyst til at prøve fiskeolien af i håb om at også du kan få det bedre.

Hvilke oplevelser har I haft derhjemme med brugen af fiskeolie? Kommenter nedenfor!

God fornøjelse

Mvh. Anders Rønnau
www.adhd-coach.com

Klik her for at få mit nyhedsbrev

Forældrekursus ADHD Online

36 replies
 1. Janet
  Janet says:

  Hej Anders
  Faldt over din artikel i en ADHD gruppe.
  Tænker at jeg kaster mig ud i at prøve eye q. Dosis der anbefales i gruppen er 2 piller x 3 dagligt i 12 uger.
  Derefter 2 dagligt. Men tænker flydende form er en del mere økonomisk. Ved du noget om mængderne der skal indtages?
  Synes ikke jeg kan finde det i artiklen eller i svarene .
  Mvh
  Janet

  Svar
  • Anders Rønnau
   Anders Rønnau says:

   Ja, det er nogen gange ikke til at hitte rede i. ?
   I artiklen ovenfor skriver jeg om – og anbefaler Eye-Q fra Equazen (IKKE EQ fra Eqology), som sælges gennem helt normale kanaler. Man kan endda købe dem direkte fra virksomheden i England fuldstændigt som på alle andre internetbutikker. Ingen MLM her.
   Jeg hader MLM markedsføring og dermed indirekte virksomhedernes produkter af et godt hjerte – også selv om jeg faktisk køber nogle af dem fast. Selv dem jeg bruger, nævner jeg ikke her og køber dem i øvrigt uden at signe up som dealer/pusher for at være sikker på at min vurdering af deres virkning – og dermed mine anbefalinger til venner er ægte. Jeg kan ikke tjene penge på dem.
   Jeg får kvalme, når min gamle nabo fra da jeg var barn, ringer mig op for at pushe et MLM produkt, fordi jeg har en velbesøgt hjemmeside og en autoritetsprofil. Jeg kunne aldrig få mig selv til at pushe MLM produkter via AltOmADHD.dk, selv om det sikkert kunne blive en fin forretning…
   Så Zinzino og Eqology olier er et no-go her! ?

   Svar
 2. Sebine von Pagels
  Sebine von Pagels says:

  Hej Anders – og alle læsere :-)

  Denne artikel er MEGET outdatet i forhold til ny forskning og fiskeolie.
  En fiskeolie må MAX have en harskningsgrad på 9, hvoraf de fleste desværre er over. Grænseværdien i DK er 26. Er olien harsk, skader den faktisk cellerne.
  Der skal på INGEN måde være omega 6 repræsenteret i olien, da den udligner omega 3, og så er vi lige vidt. Oveni det, så får vi alt for megen omega 6 gennem vores kost, som medfører inflammation i kroppen, og som er grobund for de fleste livsstilssygdomme. Faktisk er helt op til 90% af livsstilssygdomme fundamenteret i inflammation i kroppen. Så derfor er det ekstremt vigtigt IKKE at få tilført ekstra omega 6! Men kun omega 3.
  Livets olie, der er omtalt i artiklen, er ikke god i forhold til omega 3. Der er omega 6 i, hvilket er noget skidt, og selve omega 3 kommer fra hørfrø. Plantebaseret omega 3 vil når den omdannes i kroppen falde til 4%. Hvorimod fiskeolie er 100%. Derfor kan det i dette tilfælde kun anbefales at spise marin omega 3.
  Udo’s choice er også virkelig dårlig, da de fleste af olierne deri decideret er omega 6, som altså skaber inflammation i kroppen.
  Inflammationen jeg omtaler kan måles ved en blodprøve, hvor man kan få syn på hvor megen omega 3 man har i kroppen (tallet skal ligge på minimum 8%), men også ratioen mellem omega 3 og omega 6. Dette viser hvor megen inflammation man har.
  Indtager man så en REN fiskeolie med en lav totoxværdi i 6 mdr., kan ubalancen rettes op, og man kan ved ny blodprøve se resultatet.
  Så, det jeg gerne vil sige er, at man skal læse lidt nærmere på sine produkter, og sikre sig, at totoxværdien er under 9, og at selve fiskeolien er flydende. Fedtsyrer skades nemlig ved opvarmning – når kapslerne eks. forsegles.
  Længere roman her, men det er noget der står mit hjerte nært, og som kan gavne rigtig mange mennesker generelt. Og ikke kun ift ADHD.

  Mange hilsener Sebine

  Svar
   • Sebine von Pagels
    Sebine von Pagels says:

    Hej Therese
    Pure Arctic Oil fra Eqology er helt ren, totoxværdi på 3,8, msc bæredygtigt fiskeri, vildfisk fra arktisk, og duft/smagsneutral.
    Samt man kan få den blodprøve der viser ens omega 3 % i blodet, samt ratioen mellem omega 3 og omega 6.
    Du er velkommen til at skrive til mig for spørgsmål :-)
    22750289 eller sebine.pagels@gmail.com.

    Svar
 3. Louise
  Louise says:

  Hej alle.
  Hvad med levertran? Det har en helt neutral smag og alle i familien indtager det med glæde. Er det ikke “rigtig” fiskeolie?
  Mvh Louise

  Svar
  • Sebine von Pagels
   Sebine von Pagels says:

   Hej Louise
   Levertran er udvundet fra leveren – hvilket er et afgiftningsorgan.
   Du kan læse min kommentar ovenover, hvilket parametre du skal kigge efter.
   Det skal være flydende, have mere DHA i, udelukkende omega 3 fra vildfisk – og så skal der være tilsat en lille smule olivenolie (omega 9), som beskytter den porøse omega 3 fedtsyre, og klistrer den fast til cellemembran.
   Du er velkommen til at skrive til mig med spørgsmål på 22750289 eller sebine.pagels@gmail.com.
   Mange hilsener Sebine

   Svar
 4. Bettina
  Bettina says:

  Hej Anders,
  Jeg har en datter på 10 år med ADD og min søn på 8 er også begyndt at have koncentrationsproblemer. Jeg har forsøgt med eyeq i en periode men mit problem var at jeg ikke kunne få dem til at spise det. Vi havde olien med citrussmag og kapslerne med jordbærsmag. Kapslerne var sværest at få i dem for du skal tygge dem temmelig længe og så spytte kapslen ud når du har tygget olien ud af den og jeg tro ikke de kunne lide at have den kapsel i munden. Smagen var også lidt for meget “fisk med jordbær”. Citrusolien gik det lidt bedre med, smagen fandt jeg personligt også bedre. Jeg vil prøve igen med det tip fra artiklen om at have et glas appelsinjuice at skylle efter med. Jeg bestilte via amazon uk sidst, der var det billigst.
  Mvh. Bettina

  Svar
 5. Charlotte Post Huus
  Charlotte Post Huus says:

  Hejsa…..
  Min søn og jeg har begge adhd og vil gerne kunne undgå al det medicin, og har nok hørt om det med fiskeolien-
  Men skal det præcis være den eye q olie???
  For jeg har købt noget omega 3,6 og 9 olie i England med D vitamin- Mærket er BARLEANS og så står der EPA/DHA 720mg. Er det noget du kender noget til, og kan det erstettes eller bruges??? Har kørt på 14 dag nu og synes bestemt der en virkning.
  Håber jeg får et eller andet form for svar. Og tak for en god side.

  Mvh Charlotte Post Huus

  Svar
 6. Klaus Andersen
  Klaus Andersen says:

  Jeg har en dreng med ADHD og en god erfaring med fiskeolie Eye Q og Magnesium + vitamin B6. Man skal dog være tålmodig, da effekten først kan ses efter ca. 3 mdr. Min dreng (på 8 år) har fået det meget bedre, i sær i skolen siger de, at han er blevet mere rolig og koncentreret.

  Svar
 7. Hanne
  Hanne says:

  Hej,
  Kan se i tråden at det kun er olien der bliver skrevet om. Virker kapslerne ikke på samme måde?
  Håber det da jeg lige har købt et glas med 360 stk :-)

  Mvh
  Hanne

  Svar
 8. Jan Mikael
  Jan Mikael says:

  En grund tit at det måske kun virker imod 50% af alle børn kunne være den fiskolie som anvendes ved testen.
  Hvor hurtigt oxidere de forskellige olier?
  krill = 2 timer
  koncentreret omega-3 + E-vitamin mix = 8 timer
  Torskelever olie + E-vitamin mix = 16 timer
  Fisk/Ekstra jomfru oliven olie med polyphenoler = + 35 timer

  Vi har udført over 80000 tests og undersøgelsen viser at 95% kommer I en bedre balance.

  Svar
 9. lars
  lars says:

  Ingen tvivl om fiskeolie virker på børn med ADHD, heller ingen tvivl om det er EPA og DHA der er de aktive ingredienser som virker forbedrende.
  Netop derfor er jeg forbavser over anbefalingen i artiklen om et specifikt produkt, i dette her tilfælde EYE-Q der indeholder en utrolig lav mængde EPA og DHA.
  EPA (Eicosapentaensyre) 186mg
  DHA (Docosahexaensyre) 58mg

  Det er i den grad så lavt at jeg vil tro, at det næppe har en gavnlig eller mærkbar effekt.
  I Danmark fåes allerede fiskeolie med 10 gange så meget EPA og DHA, og til en lavere pris.
  EPA 1200mg
  DHA 1300mg (Søg på nettet efter TOBIS fiskeolie)

  Såvidt jeg ved, er det den eneste på markedet der indeholder den høje mængde fedtsyrer, at de så ikke er så gode til at markedsføre sig og emballagen ikke er så fancy, det ser jeg stort på.

  Svar
  • Majken
   Majken says:

   Hej Lars

   Det lyder da som om Tobis burde være et bedre alternativ – har du erfaringer fra dig selv eller børn med ADHD mht virkning. Har en dreng på 10 med ADHD. I starten af januar begyndte vi at give ham fiskeolie, bare noget vi lige havde i skabet, som et forsøg. Der er sket en stor forbedring, her 3 uger efter…
   Tænker jeg vil ned og købe Tobis idag, for at få det bedst mulige produkt…

   Vh
   Majken

   Svar
  • Karim
   Karim says:

   Hej Lars
   Det kan godt være at Tobis har en højere EPA og DHA, men har du så undersøgt hvor meget af det bliver optaget i kroppen..??

   Mvh
   Karim

   Svar
 10. Inge Ottesen brotherwood
  Inge Ottesen brotherwood says:

  Hej
  Vil høre om du har erfaring med, hvor meget man skal give sit barn ? Har dreng på 7 år med adhd og autisme. Har købt eye q så er klar til testning om de skulle have en virkning :-D
  Vh
  Inge

  Svar
  • Anders Rønnau
   Anders Rønnau says:

   Hej Inge
   Står det ikke i de papirer i pakken?
   Jeg ville give nok give ham 1 spsk om morgenen og 1 spsk om aftenen de første 3 uger, og så gå ned til 1 spsk om morgenen derefter.
   Min pige på 3 får en halv spsk hver dag.
   Spørg din læge eller tjek nogle andre sitet for en second opinion.
   Mvh. Anders.

   Svar
 11. Karina Sørensen
  Karina Sørensen says:

  Tusind tak for dette indlæg!
  Jeg er mor til en søn på 9 år
  Som har fået stillet diagnosen ADHD.
  Han fik i starten lægeordineret medicin
  Men han mistede fuldstændig appetitten
  Og tabte sig noget så voldsomt i vægt
  Samtidig var han slet ikke “sig selv”
  Og gav selv stærk udtryk for at have det skidt:-(
  Efter at have prøvet flere forskællige slags medicin valgte vi i samråd med læger at sige stop!
  Idag går han i en klasse med struktur/faste rammer,belønninger Og med kun 7 elever.
  Dette fungere rigtig godt:-)
  Han er fuldstændig aldersvarende i alle skolefag
  Og han er faldet så meget til ro!
  Men han har det svært, med for mange mennesker, Har svært ved at holde koncentrationen
  i længere tid
  (Med mindre det er computer,Playstation og lign)
  Faste rammer er ligeledes vigtigt for ham.
  Det er de tilfælde hvor jeg tænker at FISKEOLIEN
  Måske kan hjælpe/gøre en forskel???
  Det er helt klart værd at prøve!
  Men er lidt i tvivl om, hvad det lige præcis
  hjælper på?? Er der nogen herinde som dagligt!
  Og gennem længere tid har fiskeolie, og kunne i
  mærke en forskel? Høre gerne fra jer:-)
  Mvh Karina.

  Svar
  • Anders Rønnau
   Anders Rønnau says:

   Hej Karina
   Jeg har skrevet om fiskeolien, fordi mange forældre har påpeget en mærkbar effekt på deres børn. Effekterne er lige så forskellige som almindelig medicin. Det kan være bedre motorisk kontrol, koncentration, social afslappethed og meget andet. Giv det en chance i 2 måneder og evaluer selv om dit barn har forandret sig. Og husk at fiskeolie anbefales til alle, så I kan med fordel tage de alle sammen i familien uanset problemer. Det er bare supersundt.
   Mvh. Anders.

   Svar
 12. Anita
  Anita says:

  Hej
  Til alle jer der ikke kan lide smagen af Udo´s Choise olie….bland det op i et lille glas appelsinjuice…olien flyder ovenpå, så den drikker du først og derefter har du sagen af juice i munden bagefter…..og pludselig var det dagens fornøjelse i stedet for det modsatte.

  Svar
 13. Jane
  Jane says:

  Hej Anders

  Har lige læst din guide til fiskeolier…jeg tilslutter mig også Eye Q den er bedst! Jeg tager den dagligt som led i behanlingen af min ADD. Jeg kan i den forbindelse varmt anbefale at købe dem hos Jala Helsekost. Hvad koster det i fragt/told at købe dem hos producent i England?

  Mvh Jane

  Svar
  • Anders Rønnau
   Anders Rønnau says:

   Hej Jane
   Jeg har lige tjekket med EquaZen i England for at finde prisen – og det lader til, at de slet ikke sælger direkte til slutbrugere længere. Jeg tror, at jeg gav omkring 120,-/flaske, når jeg købte 12 af gangen. Og nu hvor du nævner Jala Helsekost, så er de faktisk meget billigere – billigere end importørens anbefaling på 169,-/flaske. Det eneste sted, hvor jeg har fundet dem billigere/samme pris er hos med24.dk, som jeg linker til i toppen af bloggen til højre. ;)
   Tak for anbefalingen.
   Mvh. Anders.

   Svar
 14. Tna
  Tna says:

  Hej Anders.

  Jeg har haft prøvet med rigtig mange fiskeolier til min dreng 12 år med ADHD, men han kan iKke holde smagen ud,

  Jeg fandt så livets olie og udos choice, det tager han så blandet i youghurt på brød osv.

  Da jeg havde givet ham det i ca 6 uger, uden at informere skolen om det.
  Men de sagde der var sket en markant ændring i hans koncentration, kan det virkelig være olien der givet den effekt
  Jeg ville nu gerne have at han fik fiske olie, men er livets olie og udos choice lige så gode.

  Tina

  Svar
  • Anders Rønnau
   Anders Rønnau says:

   Hej Tna
   Hvor er det godt gået, at du prøver noget andet, når det første ikke virker – og er så vedholdende. Flot!
   Der er mange før dig, der har rapporteret store gode effekter af olien, så det kan meget vel være, at det er det. Om et års tid kan du prøve at holde pause og se om du mærker en negativ effekt af det. Så har du svaret dér.
   Når du bruger Livets Olie og Udo’s Choice burde du efter min overbevisning være rigtigt godt dækket ind, så kør du bare på med at give ham det – og nyd at du har gjort at stor forskel for dit barn!
   Mvh. Anders.

   Svar
 15. Jørgen
  Jørgen says:

  Hejsa. Det var en god artikel at læse. Jeg har selv ADHD og er 30 år. Jeg har aldrig taget ritalin og heldigvis har mine forældre aldrig fået det tilbudt. Jeg har nu spist fiskeolie i et par måneder og det er jeg super glad for. Jeg har fået det rigtgi godt af det. Min hjerne var brudt sammen af stress ( nervesammenbrud )i forbindelse med arbejde og familie liv. Efter jeg er begyndt at spise fiskeolie har jeg fået enormt meget overskud og ro! ! !
  Mit spørgsmål er nu om du har en ide om det kan være farligt at tage for meget?

  Jeg spiser udo’s choice ca. 1 spsk om dagen og 6 eye q. Kunne det måske være farligt for hjertet hvis jeg spiser 20 eye q om dagen? En dreng på 5 år på måske 30kg skal vel heller ikke have samme dosis som en mand på 30, der knapt vejer 100kg og er fysisk aktiv?

  Ligeledes kan det da ikke være samme dosis vitaminer til en dame på 50kg der sidder på kontor, som en 30 årig håndværker. Jeg undrer mig over at der ikke er vægtklasser på kost tilskud.

  Svar
 16. Lone Korn
  Lone Korn says:

  Jeg har været glad for at læse din artikel om fiskeolie og ADHD. Jeg har selv en søn på fem år der er diagnostiseret med epilepsi, og som du måske ved så er ADHD ofte en diagnose der kommer til for børn med epilepsi. Dette gælder også for min søn, der netop har været på Filadelfia (epilepsi hospital i Dianalund) og blive testet af en neuropsykolog der har konstateret at han er meget impulsiv, let bliver afledt og motorisk urolig. Min søn er fem år, og da vi har bedt om skoleudsættelse, så har han ikke fået diagnosen endnu, men de opfordrer os alligevel til at prøve ritalin. Det vil vi også gerne, men vi vil gerne forsøge alt andet først. Derfor har vi igennem det sidste år givet ham fiskeolie fra Multi tabs, jeg er nu blevet opmærksom på, at den er sødet med aspertame og det er jeg ikke alt for begejstret for. Derfor er vi skiftet, men her stødte jeg på et nyt problem for eye q indeholder “kæmpenatlys olie”, og det kan provokere anfald hos patienter med epilepsi. Derfor faldt valget på “Omega 3-6-9 Junior” fra Nordic Naturals til børn fra 5 år. Kender du noget til dem? Kan du evt. maile et link..?
  På forhånd tak!
  Mvh Lone Korn

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Guide om fiskeolie til mennesker med diagnosen ADHD […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.