Her er den lige vej til indre ro og kropsforståelse for dit barn

Måske har du oplevet at dit barn er lidt en vildbasse, en tumling, der ikke har helt styr på bevægelserne, og derfor ofte kommer i problemer rent fysisk. Det kan være i nærværet med andre – at lege lidt for hårdt, at komme til at slå unødigt, går ind i ting, skubber ting på gulvet, osv.

Så kan du med fordel hjælpe dit barn til at få bedre styr på lemmerne.

Foto af stevedepoloDu kan gøre dit barn og dig selv en kæmpe tjeneste ved at hjælpe barnet til at få en større kropsforståelse. Det giver indsigt i kroppens muligheder, det giver kontrol over kroppen, og så giver det en indre ro at vide at kroppen er ens egen til at styre og arbejde sammen med.

At nyde at bruge sin krop har også en ekstra bonuseffekt. Det giver barnet en oplevelse af værdi i sig selv. Kropsforståelse og kropskontrol giver simpelthen selvværd.

At lære kropsforståelse kan alle lære. Hvis det bliver gjort sjovt og let for dem.

At have svært ved at styre opmærksomheden og have virkeligt meget krudt i røven giver nogle udfordringer i forhold til en normal undervisningsform. Og ofte vil kroppen have rigtigt godt af, at få brugt noget af al den krudt, så hovedet kan slappe lidt af i processen, og søvnen kan indfinde sig lidt lettere om aftenen.

Jeg har gennem mange år arbejdet med min egen kropsforståelse, og jeg kan nu entydigt konstatere, at jo mere jeg bruger mig selv fysisk, jo mere energi har jeg til alt muligt andet, og jo bedre har jeg det med mig selv.

Det giver mig et overskud til at lave alt muligt andet.

Siden nytår har jeg gået til yoga hos Jenni Saunte fra Københavns Yoga. Jeg har altid vidst, at yoga er en virkeligt sund sportsgren, og jeg har bare troet at yoga var vildt kedeligt. Det er det bare ikke. Det er faktisk både spændende og udfordrende, når man finder den rigtige yogalærer.

Og så giver yoga en helt fantastisk kropsforståelse.

Og endnu bedre: yoga kan dyrkes af børn fra de er helt små.

Når man laver yoga med børn, så har de det sjovt!

Derfor har både Københavns Yoga på Nørrebro og Flex Yoga på Østerbro i København oprettet børnhold, hvor yogaen og kropsforståelse bliver leget ind i børnene sammen med glæden ved bevægelse og aktivitet.

Hos Københavns yoga er det Jørn, der underviser ungerne. Han har masser erfaring med børneyoga, også med børn med udadvendt og vanskelig adfærd. Han har lige skrevet til mig i dag og bekræftet at han gerne tager imod børn med diagnosen ADHD.

Som noget nyt kan du oven i købet gå til yoga selv i en anden yogasal, mens ungerne laver deres egen yoga for sig selv. Hvis du blot vil nyde en stille stund med en kop te, mens dit barn dyrker yoga, så er der også mulighed for det.

Hvis du ikke lige bor i København, og du har lyst til at lave yoga med dit barn, så kontakt den nærmeste yogaunderviser. Jeg har set børneyoga i AOF/FOF’s tilbudsavis, så det kan være at der er en mulighed for dig også.

Og ellers kan du prøve dig frem selv med en af de nedenstående toplækre bøger. Jeg har ikke læst dem selv, men på omslaget, titlerne og beskrivelserne, synes jeg at de ser ud som om, det vil gøre det sjov at lave yoga med mit barn.

Jeg er en slange Jeg er en slange – yoga for børn
Jeg er en slange er ikke nogen helt almindelig børnebog – det er på en gang en smukt illustreret billedbog og en yogabog for børn. Vi ser hvordan nogle nøje udvalgte dyr står eller bevæger sig, og bagefter efterligner vi dem. På den måde indledes en sjov leg samtidig med at vi strækker og styrker kroppen.
Jeg er en slange – yoga for børn styrker både krop og sjæl, og børn såvel som voksne kan være med.

.

Min far er en kringleMin far er en kringle – yoga for børn og deres voksne
Opdag glæden ved yoga! Bogens øvelser er børnevenlige og sjove. Instruktionerne bindes sammen af en lille fortælling som viser yogaens forbindelse til vores hverdag. Yoga handler ikke kun om at sno sig sammen til en kringle, men også om at opdage hvem man selv er, at lære at holde af sig selv – og at have det sjovt imens!

.

God fornøjelse

Mvh. Anders Rønnau
www.adhd-coach.com

Find flere bøger om ADHD her

4 replies
 1. Katrine
  Katrine says:

  Dejligt at du henviser til børneyoga, det er nemlig rigtig godt for disse børn, og de fleste børn i det hele taget. Jeg underviser også selv i børneyoga og mindfulness både i skoleregi og på hold, og kan se den store effekt, det har.
  Her vil jeg rigtig gerne anbefale dig at nævne Emmamaria Vincentz, som er indehaver af LilleYogaHus på Amager. Hun er udover børneyogalærer også yogaterapeut for børn med særlige behov. En meget dygtig og vis kvinde, som må have sin plads i denne artikkel :)

  Svar
 2. Mette
  Mette says:

  Hej. Du har en rigtig spændende portal om ADHD her, som jeg har læst med på med stor interesse. Jeg vil gerne anbefale forældre til børn med ADHD at være opmærksom på, at den manglende kropsfornemmelse også kan have sin årsag i sansemotoriske problemer, som jeg har beskrevet på http://www.sanseintegration.blogspot.com hvor min søn har haft sansemotoriske problemer.

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] tallerken på hovedet” width=”300″ /></a>Jeg har før skrevet om hvordan yoga er alletiders gave til børn med diagnosen ADHD, og vi har set på Parkour og MovNat som effektive måder at træne og komme af […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.