Hvorfor tage på kursus for forældre til børn med diagnosen ADHD?

I dette indlæg vil jeg skrive lidt mere om, hvorfor det er en brandgod ide af tage på kursus, når man er forælder til et barn med diagnosen ADHD.

Hvad skal jeg som forælder på kursus for?
Når vi går i vores dagligdag med mange udfordringer, konflikter og en skyldfølelse over ikke at gøre det godt nok, så kan det være svært at holde hovedet koldt. Vi finder ind i mønstre der virker godt – eller i hvert fald nogenlunde til situationen. Ja, eller i hvert fald er det de bedste mønstre og måder at handle på, som vi har til rådighed i situationen.

Vi har sjældent lejlighed eller overskud til at tjekke disse mønstre af og udvikle på dem undervejs. Eller måske ved vi simpelthen ikke hvordan det er muligt for os selv at gøre noget andet i situationen. Måske mangler vi noget for at kunne rykke os lidt videre.

Hvad får jeg ud af at tage på forældrekursus?
Hvis der kun var en god ting at sige om at tage på forælderkursus, så ville det være at du på et kursus får mulighed for at tage en time-out fra dagligdagen og få en masse input til, hvordan du som forælder kan tænke og handle anderledes i det daglige. Det giver dig simpelthen en masse strategier og øjen-åbnere til at tjekke din egen adfærd af og dermed give dig selv mulighed for at ændre på den.

Og det er jo heldigvis ikke gjort med det, for på kurserne får du mulighed for at møde andre, der står i samme situation som dig. Andre der har problemer med ungerne og forstår at det er ikke tilfældigt, når ens unge kan få diagnosen ADHD, – og så møder du folk, der alligevel formår at bryde mønstrene og ved hvad der skal til for at skabe en mere harmonisk dagligdag.

Hvis du er forælder til et eller flere børn med diagnosen ADHD, så kan du læse mere om Forældrekursus ADHD Online her.

Mvh. Anders Rønnau
www.ronnau.com
www.adhd-coach.com

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.