Sir Ken Robinson om behovet for et nyt paradigme indenfor uddannelse for at kunne rumme vores børn

Sir Ken Robinson er en begavet tænker og taler, og jeg oplever at hans budskaber rummer en stor mængde forståelse for vores børns situationer. Jeg har i tidligere artikler skrevet om hans arbejde.

Robinson er internationalt anerkendt for sit engagement i at skabe forståelse for en ny type undervisning, en ny tilgang til kreativitet og børns potentiale, i folkeskolen. Han taler om et nyt paradigme indenfor uddannelse, altså en helt grundlæggende ny måde at tænke på uddannelse. Et af hans hovedargumenter er at undersøgelser har vist at børnehavebørn er helt vildt kreative, og at den kreativitet lige så stille forsvinder ud af dem, som de uddannes mere og mere. Han taler om at uddanne folk ud af deres kreativitet.

I denne video taler han direkte om børn med diagnosen ADHD. I hans optik er børn med diagnosen ADHD, børn der har behov for en moderne form for undervisning, der i højere grad taler til moderne hjerner og i højere grad gør det forståeligt hvad relevansen af undervisningen er. Når vi ikke gør det, så mister vi børnene tidligt i systemet, – og så bliver vi nødt til at holde dem ud eller holde dem ude gennem resten af skolegangen.

Sir Ken Robinson kalder en spade for en spade, og videoen hér er fra RSA Animate, så den er vidunderligt illustreret. Illustrationerne understreger nogle af pointerne, og man kan med fordel huske at tegningerne er ikke Robinsons, – de er tegnerens fortolkning og er først kommet til senere.

Husk at holde tungen lige i munden. Hvis du har svært ved at følge med i det engelske, så kan du bare læne dig tilbage og nyde de lækre tegninger.

Hvis du modtager denne artikel i din mail, så kan du se videoen hér.

Hvad tænker du om hans syn på tingene?

Mvh. Anders.

3 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Link: http://www.altomadhd.dk/ken-robinson-paradigme-uddannelse/ […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.