Opskriften på succes med diagnosen ADHD

I en kommentar til min video om perfektionisme og ADHD skrev Uffe at der ofte var koblet en masse følelser på i forbindelse med nogle af de ting, som vi ikke får gjort. Det er helt korrekt, og det undersøger vi nærmere i dagens video. Den giver et indblik i hvordan vores kognitive processer er organiseret som små opskrifter. Der sker en række ting i rækkefølge, og i videoen beskriver jeg, hvordan du kan blive mere bevidst om din opskrift på ikke-succes, så du kan lave om i opskriften og gøre flere af de ting, du gerne vil.

Hvis du læser dette på mail, så klik her for at se videoen.

I videoen taler jeg bl.a. om:

 • Uffe lagde en inspirerende kommentar – tak for det Uffe
 • Lad os kigge lidt nærmere på vores kognitive processer
 • Du får et indblik i hvordan dine kognitive processer virker
 • Du kan forandre på det du gør
 • Modeling eller opskriften på ikke-succes
 • Sådan ændrer du i opskriften

Skriv meget gerne i kommentarerne nedenfor, hvis denne video har sat gang i nogle tanker – og/eller hvis der er andre ting, du gerne vil have at jeg taler om i videoerne.

Hav en dejlig dag.

Anders Rønnau

Læs mere om ADHD

2 replies
 1. Cecilie
  Cecilie says:

  Hej Anders.

  Tak for det gode video-blogindlæg, det var meget lærerigt.

  Noget af det, jeg syntes er sværest, når jeg prøver at samarbejde med min hjerne, er al den dårlige bagage jeg har med, fra tidligere “failures”. Jeg er først nu her (25 år) blevet opmærksom på, hvor meget jeg generelt føler mig som en “failure”, og føler at jeg fejler meget og har gjort det gennem hele mit liv. Alt det man får at vide som ADHD’er eller ADD’er, med “Hvorfor kommer du altid for sent, har du ikke respekt for os?”, “Har du nu glemt det igen?”, Kan du ikke engang finde ud af det?”, “Man kan bare ikke regne med dig”. Det hårdeste har for mig været alle de gange jeg har været en skuffelse for nogen, om det var forældre, venner, chefer, kollegaer, lærere osv. Alle de gange hvor jeg, uden at ville det, har skuffet nogen pga. min distræte hjerne. Alle de gange har gjort en masse for den måde jeg ser mig selv, og tror andre ser mig på. Det gør at jeg ofte føler mig som en “failure”, at jeg ikke kan opnå noget, for jeg ender alligevel med at skuffe nogen eller mig selv. Senest i dag skuffede jeg min kæreste, ved at komme for sent, og når han så bliver sur og skælder mig ud og spørger hvorfor jeg ikke bare kan skynde mig, og samtidigt siger at det er respektløst overfor ham, kan jeg godt forstå ham, men hvad skal jeg gøre… Jeg var i gang med at binde sko, så kom min søster og snakkede om et eller andet og så blev jeg distraheret fra mit oprindelige mål, lige indtil der kom en sur og irriteret kæreste ind og hentede mig. Jeg hader at skuffe folk, og jeg hader det skuffelser har gjort ved mig. Og det gør mig så ked af det, den måde folk kigger på mig på, efter at jeg har skuffet dem.

  Jeg ved godt det er noget værre tankemylder jeg har nedskrevet, men det jeg mener med det, er måske at al den baggage og alle de gange med skuffelser, gør det så meget sværere at komme i gange med noget. Nå folk allerede har en ide om hvordan man er og fordomme over hvorfor man er som man er. Det er kun mine nærmeste der ved at jeg har diagnosen, da jeg ikke gider være “hende med ADD” og desuden er det min filosofi at man skal acceptere folk og deres svagheder, uden at der absolut behøver at være et stempel i form af en diagnose.

  Svar
  • Anders Rønnau
   Anders Rønnau says:

   Hej Cecilie

   Jeg kan godt forstå hvad du mener med at du har en masse dårlig bagage med i form af failures/fiaskoer. Det gælder rigtigt mange med diagnosen ADHD, så mange vil nok nikke genkendende til din beskrivelse.

   Problemet er i mindre grad at der er en masse dårlige oplevelser, men at din hjerne præsenterer dig for dem igen og igen, – i stedet for at minde dig om alle de gange, hvor du er kommet til tiden og har gjort noget godt.

   Jeg kan anbefale dig at kigge nærmere på denne artikel og lave øvelsen, – det kan ændre en del på oplevelsen.

   http://www.altomadhd.dk/sadan-styrker-du-dit-selvvaerd-med-en-simpel-ovelse/

   Du skriver, at det er din filosofi, at man skal acceptere folk og deres svagheder. Forestil dig hvordan det ville ændre på tingene i dit hoved, hvis du accepterede dig selv og dine svagheder (og styrker) fuldt og helt. Det er også en værdifuld øvelse. ;)

   Mvh. Anders.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.