Få overblik med din helt egen online huskeliste

Foto af Rob and Stephanie LevyI rækken af artikler om huskelister, hvor jeg har skrevet om en god måde at skrive huskelisterne og om verdens simpleste huskeliste, er vi nu kommet til min favoritliste til dato.

Det er et online værktøj, så du slipper for at få en tatovering som den på billedet. ;)

Jeg er først blevet gjort opmærksom på den i onsdags i sidste uge, og det var lige som at komme hjem, da jeg så hjemmesiden. Den er simpel og den er enkel, – og så hedder den TeuxDeux, der udtales ToDo.

Det er en huskeliste, der er ser ud ganske som en almindelig kalender, bare uden alt muligt overflødigt knald. Under hver dato er der mulighed for at skrive en opgave eller en hel huskeliste. Når du er færdig med hver enkelt opgave kan du overstrege den eller slette den helt. Du kan flytte rundt på opgaverne mellem hinanden og mellem datoerne. Nede i bunden er der en ekstra liste der hedder “Someday”, hvor du kan skrive de ting, som du ikke har fast dato på, – og bare gerne vil huske.

I denne video bliver programmet præsenteret på lækker vis:

For mig, der arbejder ved flere forskellige computere og har haft en tendens til at have lækre gule post-it’s liggende alle vegne, så er det en lise at samle det hele et sted.

Hvordan jeg husker huskesedlen
Nu er det jo et almindeligt kendt fænomen at huskesedler bliver væk, og der er ikke et bedre sted at miste information end internettet! Derfor er der nogle ting, der skal være på plads før man overlader sine huskelister til et sted på nettet.

Jeg har en fast rutine, når jeg åbner min browser. Jeg åbner ALTID min Google Kalender, hvor jeg har mine professionelle, private og familiemæssige aftaler. Den er åben på et faneblad, som ligger længst til venstre, så jeg altid har umiddelbar adgang til og overblik over mine aftaler og dagen der ligger foran mig.
Dernæst har jeg et udvalg af links som jeg åbner afhængig af tidspunkt på dagen, hvilken computer jeg sidder ved, etc. Det kan være min netbank, hvor jeg dagligt tjekker ind for at vide hvordan tingene udvikler sig. Det kan være DMI for at tjekke vejret. Osv. Alle disse links ligger i et såkaldt panel (Panelet Favoritter) øverst i Internet Explorer, så jeg har et ikon og en visuel reminder på at jeg skal disse ting igennem.

Nu ligger TeuxDeux lige ved siden af Google Kalender, så jeg bliver mindet om at jeg skal derind. Siden onsdag har jeg haft TeuxDeux åben i faneblad nummer to, lige ved siden af kalenderen. Det gør, at jeg altid har let adgang til den og overblik over de ting, jeg skal lave.

Hvordan vil du skulle gøre det let for dig, at huske din TeuxDeux huskeseddel?

TeuxDeux på farten
TeuxDeux virker på din iPhone også, så det gælder bare om at komme igang.

Prøv TeuxDeux med det samme.

God fornøjelse med at tjekke opgaver af.

Mvh. Anders.

1 svar
 1. Scarlet
  Scarlet says:

  Hej Forvirret

  Det lyder da som om du har aspergers syndrom i tilgift.
  Se

  http://www.hendersmidth.dk

  Du kan trykke alle mulige og umulige steder på siderne og på et eller andet tidspunkt, tror jeg, du vil føle, du kom hjem : )

  Rigtiggod fornøjelse !

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.